Vinterkonferansen var en stor suksess!

I helgen var 50 utvalgte av Europeisk Ungdoms medlemmer samlet til en utfordrende og lærerik helg i Kongsberg.

Gjennom lørdagen fikk deltakerne føle på hvordan det er å være en ekte representant i Europaparlamentet.  Etter spennende foredrag om ulike temaer fra Norsk Folkehjelp, Natur og Ungdom og Røde Kors ble deltakerne delt inn i ulike partigrupper fra venstre til høyre. Neste post ble å klargjøre sine standpunkter innenfor politikkområdene handle, justis og miljø, før de ble fulgt opp med harde forhandlinger i komiteer, og heftig lobbyvirksomhet, for å komme frem til felles standpunkt.

Lørdag kveld ble brukt til rebusløp med oppgaver og quiz hvor det eksepsjonelle laget Van Rompuys Angels knepent stakk av med seieren.

Søndag var dagen hvor parlamentarikerne skulle komme frem til et felles standpunkt innenfor de ulike temaene. Først ble alle skolert i tale- og debatt, før det var tid for en plenumssesjon. Her var det harde forhandlinger og partigruppene jobbet hardt for å overtale de andre representantene. Alt i alt var det de konservative, de grønne og ytre høyre som fikk størst gjennomslag for sine hjertesaker, mens sosialdemokratene og de liberale måtte avslutte helgen med en følelse av å ha blitt dolket i ryggen av de de trodde var sine samarbeidspartnere.

Vi takker for helgen, og håper alle har hatt det like gøy som oss!

Fellesbilde