Vinterkonferansen er i gang!

I helgen er 50 engasjerte deltakere tilstede på Europeisk Ungdoms vinterkonferanse i Kongsberg. Helgen skal brukes til Europaparlament-simulering, tale-  og debattskolering og spennende foredrag. 

1904258_10151834841061895_700359241_n

 

Fredag kveld begynte med et spennende foredrag om lobbyisme i EU, og hvordan man kan ha påvirkningskraft i unionen. Etter dette fikk deltakerne teste sin hukommelse i ulike bli kjent-leker, spill og diskusjoner.

I dag skal deltakerne få føle på hvordan det er å være folkevalgt i EU-systemet og medlem av en partigruppe. Dagen begynner med spennende foredrag om miljø, justispolitikk og Israel/Palestina-konflikten fra Natur og Ungdom, Røde Kors og Norsk Folkehjelp. Deretter skal de gjennom forhandlinger og politisk arbeid komme frem til ulike lovforslag som skal vedtas i en plenumssamling søndag formiddag.

«Dette er en veldig spennende måte å bygge opp en konferanse på! Jeg syns de ansvarlige har vært veldig kreative i å bygge opp et nyskapende program, det er gøy å få lov til å jobbe med EU-spørsmål på en annerledes måte.»  
– Henrik Hoem, Studenter for EU Oslo

Vil du holde deg oppdatert på forhandlingene gjennom helgen? Følg #EUvinter på Twitter og Instagram. Sjekk også ut konferansens egen avis, Morgenspostbladet.