Vi måtte brenne bevismaterialet!

 

Et reisebrev av Erlend Svardal Bøe:

I fjor besøkte jeg Hviterussland i forbindelse med Europeisk Ungdom sitt demokratiarbeid. Da vi skulle ta farvel med hviterusserne etter flere innholdsrike dager med demokratiarbeid, oppdaget jeg et bål ute i hagen.

Jeg undret meg voldsomt over hvorfor de hadde laget til et bål. Det viste seg at de brant opp alle papirene vi hadde brukt i løpet av vårt besøk, papirer som inneholdt ordene ytringsfrihet, demokrati, frihet, menneskerettigheter også videre.

De brant disse papirene i frykt for sine egne myndigheter. For sannheten er at hviterusserne hver eneste dag frykter sine egne myndigheter når det gjelder demokratiarbeid. I Hviterussland er nemlig demokrati et banneord.

Om du vil at hviterusserne ikke lenger skal måtte frykte sine egne myndigheter, så blir du med å støtte oppom «Free Belarus» aksjonen. Aksjonen betyr lite for oss som lever i et godt, trygt og demokratisk land, men den betyr enda mer for de som hver eneste dag må lever under et diktatur uten retten til å si hva de mener. Free Belarus!

Aksjonen Free Belarus arrangeres i Tromsø, Trondheim, Stavanger, Haugesund, Bergen, Fredrikstad den 18. mars og i Oslo 19. mars.  Les mer om aksjonen her.