Ventotene-seminaret 2017!

Ventotene er et tradisjonstungt internasjonalt seminar som finner sted på øya der Altiero Spinelli satt fengslet under det italienske fascistregimet. Derfra smuglet han ut et berømt forslag til hvordan europeiske land skulle klare å samarbeide etter den ødeleggende andre verdenskrigen som foregikk utenfor fengselsmurene. Seminaret tar for seg hvordan dagens EU kan reformeres og løse presserende utfordringer.

Anbefalinger fra norske deltakere

En rekke av våre medlemmer har tidligere deltatt på seminaret. Her er en oppsummering av deres opplevelser:

”Ventotene kan anbefales på det varmeste! Om du liker politikk, italiensk mat og varme strender er dette arrangementet for deg. Jeg deltok på seminaret i 2016 som eneste nordmann. På forhånd kjente jeg ingen, men de fleste ankommer Ventotene i samme situasjon, så man får fort nye venner – ikke bare fra Europa, men hele verden! Hvis du har mulighet til det, vil jeg anbefale å legge inn et par feriedager i Roma etter seminaret. Det er alltid andre deltakere som blir igjen en dag eller to, så om man ikke kjenner noen i forkant, vil man i løpet av seminaret få nye venner man kan tilbringe tid med i Roma.”

Camilla Walstad
Deltaker 2016

 

”Ventotene blander et høyt akademisk debattnivå med spennende deltagere fra hele Europa på en solfylt øy i middelhavet. Hva mer kan man ønske seg?”

Sarah- Stephanie Skjoldevik
Deltaker 2012

 

Ventotene var en opplevelse for livet, med kjekke folk fra hele Europa, gode diskusjoner og mye sosialt. Det kan utvilsomt anbefales!”

Aleksander Stokkebø
Deltaker 2012

Datoer

Søknadsfrist: 31. mai

Seminaret: 3.-8. september

Programmet åpner på søndag kveld og avsluttes ved lunsjtider fredag. Man må ta ferge over til øya, og fergetidene bør dermed tas med i beregning av reiseruten.

Programmet

Det er lagt opp til to bolker per dag. Det er én bolk på formiddagen og én på ettermiddagen, atskilt av en raus siesta. Det gir god tid til å gå på stranden, ta en ettermiddagslur, spasere en tur eller dra på båttur rundt øya.

Hver bolk er igjen delt i tre; Det hele innledes med foredrag. Deretter samles deltakerne i en diskusjonsgruppe som er fast alle dagene. Her diskuteres temaet eller man besvarer noen forhåndsdefinerte spørsmål. Til slutt samles man igjen i plenum og presenterer det man har diskutert, stiller spørsmål eller utfordrer foredragsholderne i panelet.

Deltakere

Det er et internasjonalt og et italiensk seminar som går parallelt, som samler til sammen 150 unge. De fleste er fra Italia, mange fra øvrige land i Europa, og noen fra andre land som India, Canada og Argentina.

Kostnad

Deltakere får hotellopphold og alle måltider på Ventotene dekket. Et depositum på € 100 må betales før avreise, og blir i sin helhet tilbakebetalt i etterkant. Reiseutgifter må dekkes på egenhånd.

Påmelding

Meld dere på her. Medlemmer av Europeisk Ungdom har god tradisjon i å dra på seminaret 🙂

For spørsmål, ta kontakt med leder for Internasjonalt Utvalg, Drenusha Suka:

drenusha@europeiskungdom.no