Uttalelse: På tide å bestemme seg!

Uttalelse vedtatt av landsstyret i Europeisk Ungdom 01.03.19.

Den britiske utmeldingen av EU har vist seg å være en vanskelig affære. Etter to år med forhandlinger har verken den britiske regjeringen flertall i parlamentet eller en plan for veien videre. Nå kjører Theresa May mot stupet, med håp om en avtale i siste sekund. Opposisjonen har kommet med en rekke krav til endringer, og det er godt mulig at utmeldingen 29. mars utsettes.

Når britiske politikere ikke klarer å bestemme seg for hva de vil, settes folk sine liv på vent. Briter som bor eller studerer i EU vet ikke hvordan framtiden blir. EU-borgere som bor eller studerer i Storbritannia lever også i stor usikkerhet. Det samme gjelder tusenvis av bedrifter og arbeidsplasser. Aller hardest går dette utover den britiske ungdommen, som føler de mister framtida si.

Britene har i praksis tre valg:
1          Bli i EU
2          Utsette Brexit
3          Forlate EU

Europeisk Ungdom mener alternativ 2 er minst ønskelig. Problemet blir ikke løst ved utsettelse, og Storbritannia må derfor bestemme seg for om de skal bli eller forlate EU. Likevel kan vi godta en kort utsettelse dersom Storbritannia har en god grunn for denne, for eksempel at de trenger tid til å avholde en ny folkeavstemning. I alle tilfeller må dette være gjort før Europavalget.

Det er på høy tid at den britiske regjeringen tar ansvar og løser opp i Brexit-floka.

Europeisk Ungdom mener at:

  • Storbritannia enten må forlate EU eller bestemme seg for å bli før Europavalget 2019.

Europeisk Ungdom håper at:

  • Storbritannia avholder en ny folkeavstemning om britisk EU-medlemskap
  • Storbritannia forblir i EU