United 2014: Hva gleder du deg til, Bjørn Olav?

bjørn olavFrem til sommerleiren vil vi legge ut små smakebiter om hva du kan forvente deg. I dag skriver Bjørn Olav fra Akershus om hvorfor han gleder seg til å dra på sommerleir fra 23.-26. juli. Du kan melde deg på her.

Jeg heter Bjørn Olav Østeby, er 19 år gammel og er medlem i Europeisk Ungdom.
Forrige sommerleir var mitt første skikkelige møte med organisasjonen, og allerede da ble jeg frelst. UNITED 2014 er noe du vil være med på! Det finnes ingen bedre steder å tilbringe de fire dagene i slutten av juli.

I år gleder jeg meg mest av alt til å møte venner fra både innland og utland. Det er på slike landstreff du har det mest gøy. Jeg husker godt fra i fjor da vi satt rundt leirbålet til langt ut på kvelden. Foredragene og faglige programmet var i høyeste grad interessant, men stemningen på kvelden var helt ubeskrivelig. Ingen kan begripe hvor gøy det er før man har vært der, så mitt beste tips er å ta sjansen. Du vil ikke bli skuffet.

I år skal vi diskutere hvordan EU forholder seg til resten av verden, både østblokkland i Europa og andre kontinenter. Det er flott at vi samarbeider internt, men det finnes altså en verden utenfor unionen. EU har betydelig innflytelse på internasjonale politikk, og bruker denne innflytelsen til å skape en bedre verden. Dessverre står vi overfor et dilemma hva gjelder flyktninger fra Afrika og Midtøsten: skal vi åpne opp grensene eller beskytte egne interesser? Jeg ser frem til å diskutere denne problemstillingen dypere på sommerleir, men jeg gleder meg vel så mye til de sene kveldene foran et bål med gamle og nye bekjente.