United 2012 går mot slutten

Flotte dager på United 2012 går mot slutten. Sol fra blå himmel, politikk og bading har vært med på å lage en fantastisk ramme for arrangementet. Paul Joakim

Høydepunktene i går var mange. I den tradisjonsrike fotballturneringen var det nok en gang sentralstyret som stakk av med gullet. Sentralstyret var store forhåndsfavoritter og kunne heve trofeet for tredje år på rad.

Temaet for foredragene var blant annet lobbyvirksomhet i Brussel og arbeidsledighet blant unge i Europa. Stemningen var imidlertid høyest utover kvelden da ”Viking Evening” sto for tur. Alle deltakerne fikk utdelt hver sin vikinghjelm som ble værende på ut i de sene nattetimer.

I morges gjestet generalsekretær i Europabevegelsen, Kirsti Methi, Hove. Methi pratet om EU som historisk prosjekt.

Etter den innlagte siestaen fikk vi besøk av Unge Høyres nye leder, Paul Joakim Sandøy. Sandøy brukte store deler av innlegget sitt til å prate varmt om betydningen av Schengen-samarbeidet og retter krass kritikk mot proteksjonistiske og reaksjonære forslag om å melde Norge ut av Schengen.

Videre pratet Sandøy om viktigheten av å fortsatt kjempe for norsk EU-medlemskap, også når meningsmålingene går i mot.

– EU har bidratt til at enkeltmennesker har fått frihet til å jobbe, reise og utvikle seg på tvers av landegrensene. Det er prinsipper Norge bør bygge opp om, og derfor burde Norge deltatt i det europeiske demokratiet, uttalte Unge Høyre-lederen.

 

Prosjektet gjennomføres med støtte fra EU-programmet Aktiv Ungdom.