Ninni Høvers tale til Ungdom mot rasisme

 

Ungdom mot rasisme holdt sitt første ordinære landsmøte helgen 1. til 3. februar 2013.

Dette er en viktig begivenhet, og Europeisk Ungdom er stolte av å ha blitt invitert til å holde hilsningstale. Her kan du lese Ninni Høvers hilsninigstale, du kan også se talen på Youtube her.

For å bli medlem av Ungdom mot rasisme klikk her.

Kjære ungdom mot rasisme.

Gratulerer så mye med oppstarten. Dere en viktig stemme for mangfold og toleranse! Vi skulle gjerne vært med dere nå, men for øyeblikket befinner vi oss i Stavanger –på Europeisk Ungdoms vinterkonferanse.

Europeisk Ungdom tror på et samfunn der alle, uansett opprinnelse og bakgrunn har plass til å delta.

Det er ikke lenge siden tusenvis av personer i Europa ble forfulgt på bakgrunn av etnisitet. Europa er kommet langt, men det er fortsatt slik at mange opplever å bli dømt, diskriminert og tilsidesatt av helt uakseptable grunner.

Vi tror at økt toleranse avhenger av at vi klarer å bygge ned barrierer mellom folk og land. Det er ved menneskemøter fordommer og hat forsvinner.

Jeg fyller 25 år i dag, og mitt bursdagsønske er en verden forent i mangfold. Og ja, jeg sa verden for vi i Europeisk Ungdom vet også at verden er større enn Europa. En samfunn der det ikke spiller noen rolle hvor du kommer fra, men der det viktigste er hvem du er!

Vi ønsker dere lykke til med den viktige oppgaven dere er i ferd med å begi dere ut på. Vi står bak dere, og ser frem til å samarbeide med dere. Stå på, delta i debatter og møt opp der folk samles. Kampen mot rasisme krever at vi sammen aldri gir oss!

Takk for meg.