Ulike årganger samtaler om EU – Trenger vi EU?

Deltagerne er Erik Solheim (tidl. Miljø- og bistandsminister), Ninni Høver (leder, Europeisk Ungdom) og Nils Morten Udgaard (mangeårig utenrikskorrespondent i Aftenposten). 

Debattleder: Petter Nome.

Leder av Europeisk Ungdom er med i en samtale for å adressere hva som er EUs overordnede mål, hvorfor samarbeid er sentralt i EU-konseptet og hvordan Norges forhold til EU bør kunne debatteres uten at medlemskapsdebatten er et premiss for denne diskusjonen.

I Norge får EU som politisk prosjekt liten plass – hva som er målene med EU og hva som er virkemidlene er ofte blandet sammen. EU behandles først og fremst som et marked og en regelprodusent som pådytter oss mye lovverk som vi ikke har hatt innflytelse over. At EU ble dannet for å skape fred, velstand og en samfunnsvikling basert på verdier som demokrati, menneskerettigheter, rettstatens prinsipper, solidaritet, er underkommunisert i den norske offentligheten.

Meld deg på ved å sende epost til pamelding@europabevegelsen.no 

Møtet finner sted i Atriet ved Kongens gate 4, inngang ved siden av Café Falsen. Møtestart kl 11:00, lørdag 15. september.

VELKOMMEN!