Ukrainian Training Days 2019

I slutten av september gjennomførte Internasjonalt Utvalg prosjektet «Ukrainian Training Days» for tredje gang. Prosjektet er et organisasjonsutviklingsprosjekt og samarbeid mellom Europeisk Ungdom, European Youth Ukraine og Lviv Young Diplomacy. Gjennom formelle foredrag og arbeidsverksted, samt uformelle samtaler og gruppearbeid, har prosjektet tatt opp tema som mangfold i organisasjoner, ledelse, prosjektarbeid og organisasjonsstrategi.

Prosjektet er viktig for alle tre organisasjonene. Gjennom samtaler og gruppearbeid kan kunnskap flyte fritt mellom deltakerne og erfaringer blir delt. Dette er med på å utvide synet de involverte får på både politiske og organisatoriske saker.

Internasjonal leder i Europeisk Ungdom har dette å si om prosjektet: «Det flate og inkluderende opplegget vi skaper sammen med våre partnere gjør at alle kan delta og dele sine erfaringer. At vi jobber så tett med unge og liberale mennesker i Ukraina er ikke bare viktig for å støtte de, men også for vår egen del. Ukraina er et stort land med stort potensiale for å bidra konstruktivt i Europa, men da trenger de dyktige, motiverte unge mennesker som kjenner på støtte fra likesinnede i vest.»

Noen sitater fra ukrainske deltakere:

«Det var min første erfaring med å delta i et internasjonalt program og jeg kan med selvsikkerhet si at det var fantastisk. UTD er assosiert med utrolig vennlige folk og en atmosfære fylt av kunnskap. Jeg har lært mye nytt og vil alltid huske denne erfaringen. På UTD fikk jeg nye venner og ble forelsker i norsk kultur. Multikulturell utveksling av kunnskap er en fantastisk mulighet til å utvikle seg selv og utvide sine horisonter».

  • Alisa Pavrianidis-Ambramovich

«Ukrainian Training Days var en fantastisk mulighet til å komme ut av min daglige rutine. Det var flere enn bare en gang jeg ble overbevist om hvor viktig det er å gå ut av komfortsonene min. Jeg har fått nye evner, nye venner og nye planer. Tusen takk til Europeisk Ungdom og de andre deltakerene på UTD!»

  • Yulianna Kolotylo

“UTD har allerede blitt en god tradisjon I vår organisasjon. Vi ser alltid frem til det og vi forstår hverandre godt, selv når vi diskuterer tunge og avanserte tema. Den beste måten å utvikle seg selv er via teori og praksis, og vi får øvd på begge deler. Jeg syns også det sosiale opplegget er veldig viktig og lar oss bli godt kjent på tvers av kulturer.»

  • Diana Maiba

«Det var andre gang jeg deltok og jeg lærte mye og ble godt kjent med andre ukrainere og nordmenn.»

  • Aliona Dobryden