Tooji på topp i Rogaland Europeisk Ungdom

Tradisjonen tro arrangerte Rogaland Europeisk Ungdom Melodi Grand Prix-fest i forbindelse med årets Eurovision song contest-finale.
Gjestene var pyntet med glitter og paljetter, og stemingen var på topp. Kvelden besto av tapasspising, MGP-quiz og selvsagt en intern stemmegivning.

«Det var en vellykket fest med høy temperatur, og flotte mennesker. Det er tydelig at MGP er noe som engasjerer Europaelskere», sier leder av Stavanger Europeisk Ungdom, Suzanne Nedrum.

Resultatene fra den interne poenggivningen gav Norge en førsteplass med Sverige på andre, tett etterfølgt av Hellas som nummer tre.

«Resultatene våre viker en smule fra de offisielle resultatene, men det var ingen tvil fra vår side at Tooji gjennomførte et bra show og fortjente en bedre plassering», avslutter Suzanne Nedrum.

Sarah Stephanie Skjoldevik, internasjonalt ansvarlig i Europeisk Ungdom tror hun vet svaret på hvorfor Tooji havnet så langt bak på resultatlisten som han gjorde.

«Resultatene viser at Norge står utenfor det politiske Europa. Ingen av de andre landene har incentiv til å stemme på oss dersom sangen ikke er av toppkaliber. De vet at vi ikke har politisk innflytelse i EU, og da havner en ellers god sang på bunn», sier Skjoldevik.

Til tross fra et litt skuffende resultat, ønsker Rogaland Europeisk Ungdom å gratulere Sverige med en velfortjent seier og de gleder seg til neste års Melodi Grand Prix.