Tok over skoletimen

Tirsdag tok leder, Stine Tønnessen, og 2. nestleder, Anne Marie Lund, i Jæren Europeisk Ungdom over samfunnsfagtimen i klassen deres på Akademiet. På timeplanen sto temaet EU, og jentene hadde på forhånd blitt spurt om å holde et foredrag.  

Vi ble spurt dagen før om vi hadde mulighet til å ha en skoletime om EU, og tok utfordringen på strak arm. Læreren var veldig interessert i å få høre ja-argumenter, og at presentasjonen skulle bære preg av våre egne meninger, forteller Stine Tønnessen.

I starten av timen var det er overveldende flertall som sa at de var mot norsk EU-medlemskap, og etter timen var det en håndfull som var blitt mindre skeptisk.

Vi startet timen med å vise videoen om hva folk i Stavanger kunne om EU, og deretter snakket vi om hvordan EU oppsto, litt om de ulike institusjonene til EU, EU som fredsprosjekt, tilstanden på Balkan og hvordan EU har hjulpet til der og hva EU har gjort for oss her i Norge. Til slutt presenterte vi en rekke Ja-argumenter, og åpnet for spørsmål og debatt, forteller Tønnesen.

Begge er enige om at dette er et av de kjekkeste foredragene de har holdt, og angrer ikke på at de takket ja.