Studentkonferansen: Et europeisk forsvar

Europeisk Ungdom inviterer i høst til Studentkonferansen: Et europeisk forsvar den 21. september på Sagene Samfunnshus i Oslo fra 10:00-17:00.

Studentkonferansen er en arena der vi ønsker å heve kompetansenivået på enkeltområder av europeisk politikk, og hvor tanken er å kunne gi deltakerne et dypdykk i europeisk forsvars- og sikkerhetspolitikk.

Vi tredeler foredraget i norsk sikkerhetspolitikk, europeisk og norsk samarbeid om sikkerhetspolitikk og til sist sikkerhetspolitikk i EU. Konferansen er for deg mellom 18-28 som mener du kan litt om dette temaet allerede, men gjerne vil lære mer.

Vi vil ta for oss problemstillinger som hvordan fungerer NATO og EU sammen? Hvor påvirket blir norsk utenrikspolitikk av EU? Hvordan fungerer de ytre grensene i Europa egentlig? Det er lagt opp til seks foredrag med blant annet Ine Marie Eriksen Søreide (H) og Barbro Hugaas (råd for sikkerhets- og forsvarspolitikk ved EU-delegasjonen). Det blir mulighet til å stille spørsmål til alle foredragsholderne.

Kosetur til utkant-Oslo

For at foredragene, inntrykkene og lunsjen skal få synke inn, har vi bestemt oss for å bearbeide alle (unntatt sistnevnte) sammen. Vi inviterer derfor til hyttetur etter Studentkonferansen på Kløverlabben som ligger i Enebakk rett utenfor Oslo. Det er lett å komme seg dit med buss, og det vil bli middag og hygge.

For de som har en hatt med «Landsstyremedlem» på, er det obligatorisk å være med på tur, da vi skal ha Landsstyremøte den 22. på nettopp Kløverlabben.

Meld deg på konferansen før det fyller seg opp,
og glem ikke å bli medlem av Facebook-tilstelningen for løpende oppdateringer!