Studenter for EU Oslo besøkte Irland

Den europeiske gjeldskrisen, Irlands tilknytning til EU og mye sosialt samvær sto på programmet da Studenter for EU Oslo (SFEUO) tilbrakte en liten uke i Irlands hovedstad, Dublin.

Etter en suksessfull tur til Island i fjor, ble årets studietur lagt til Dublin. De høye forventningene til årets tur ble innfridd om man skal tro Sigrud Skogvoll, medlem i studentlaget.

–       Dette var en positiv opplevelse både faglig og sosialt. Jeg lærte mye om Irland og Irlands forhold til EU. Arrangørene traff godt med programmet som var av meget høy kvalitet. Det sosiale opplegget var også veldig bra gjennom hele uken, forteller Skogvoll.

Deltakerne fikk blant annet anledning til å besøke parlamentet hvor de overvar en debatt om den pågående gjeldskrisen etterfulgt av en bedre middag i parlamentets restaurant. Studentene var også innom den norske ambassaden for å lære mer om Irland fra et norsk perspektiv.

Av sosiale aktiviteter kan omvisning på turistmagneten Guinness-museet og det irske slottet trekkes frem blant flere høydepunkt.

Som et av de største og mest aktive lokallagene til Europeisk Ungdom, vil SFEUO fortsette å holde et høyt aktivitetsnivå i tiden fremover. Følg med på Facebook om du ønsker å delta på noen av de kommende arrangementene.