SST vant Europamesterskapet i fotball på United 2011

I god europeisk ånd avholdes det alltid EM i fotball på Europeisk Ungdom sine sommerleirer. Sentralstyret til Europeisk Ungdom vant turneringen i fjor og ble av mange regnet som en av forhåndsfavorittene til å heve trofeet i år også.

Etter noen tette kamper i gruppespillet var det Estland og SST som skulle gjøre opp om gullet. Generalsekretær Bård Skaar Viken førte sentralstyret i ledelsen etter få minutter da han på elegant vis ekspederte ballen i mål på en kontrollert heading. Estland svarte umiddelbart og reduserte til 1-1 etter et tilsynelatende feilaktig idømt frispark.

Deretter bølget kampen frem og tilbake med store sjanser til begge lag. Det så lenge ut til å gå mot ekstraomganger, men kampens store profil, Anders Høgalmen, 1. nestleder i Europeisk Ungdom, ville det annerledes. Få minutter før slutt forserte Høgalmen fra egen banehalvdel og dundret ballen i mål fra 20 meter til ellevill begeistring hos publikum. Flere mål ble det ikke og dermed kunne SST anført av kaptein Viken heve trofeet for andre år på rad.

Like etter kampslutt ble Høgalmen utnevnt til turneringens beste spiller.

Bronsemedaljen gikk for øvrig til danskene.