Etterretningskrise – USA vet nå mer om EU enn EU selv

«Vi er veldig  interessert i å få utlevert opplysningene de amerikanske spionene har kommet over, så vi selv kan få et innblikk i hvordan EU er skrudd sammen», sier José Manuel Barroso.

Presidenten for EU-kommissionen, José Manuel Barroso uttrykte i dag stor forargelse over avsløringerne av den omfattende amerikanske avlyttingen og overvåkningen av Den europeiske union.

«Jeg er dypt rystet over amerikanernes oppførsel, men jeg er villig til å tilgi dem alt, hvis de kan gi meg og alle andre et innblikk i hvordan unionen henger sammen», sa Barroso.

«Der er jo ingen som aner noe. Jeg har oversikt over kommisjonen. Herman von Rompuy er president for Det europeiske råd. Schulz er president for Europaparlamentet. Formannskapet går på tur mellem landene og er sikkert i Østerike nå, hvis de er medlem – og hver eneste gang jeg tror jeg skjønner noe, da stikker de hele sullamitten til Strasbourg», sukker kommisjonspresidenten.

Den amerikanske presidenten, Barack Obama, beklager å måtte avvise Barrosos ønske:

«Vi har meget omfattende avlyttningsmateriale, men vi forstår det i grunnen heller ikke. Våre datamaskiner er ikke engang kommet frem til dette med Maastricht-avtalen ennå».