Internasjonale muligheter

Som aktiv i Europeisk Ungdom får du mange spennende muligheter til å være med på studieturer, internasjonale seminarer og etablere et nettverk fra hele Europa. Denne helgen var to av våre tillitsvalgte i Strasbourg.

Nestleder Camilla Walstad og medlem av internasjonalt utvalg, Drenusha Suka, var i helgen på UEFs kongress i Strasbourg i Frankrike. Union of European Federalists (UEF) er moderorganisasjonen til Young European Federalists (JEF) som Europeisk Ungdom er medlem av. Det finnes ingen UEF-organisasjon i Norge, men de norske delegatene representerte de over 10.000 medlemmene av JEF fra hele Europa.

Blant de andre delegatene var blant annet mange medlemmer av Europaparlamentet. Både representanter fra partiene De Grønne, ALDE, EPP og S&D var tilstede. Gjennom helgen ble flere aktuelle saker diskutert, blant annet hvordan EU-institusjonene skal bli mer demokratiske og forståelige for velgerne. Det største gjennomslaget ungdomsdelegasjonen til JEF fikk gjennom, var å inkludere et helt nytt kapittel om EUs sosiale ansvar, blant annet ansvar overfor arbeidsledige og for å bekjempe fattigdom og økende ulikhet i Europa.

Neste gang er det kanskje nettopp deg som kan bli med og bryne deg på spennende debatter og møte mennesker fra hele Europa som interesserer seg for deg samme som deg. Følg med videre eller kontakt internasjonalt utvalg dersom du ønsker å engasjere deg internasjonalt.

E-post: international (a) europeiskungdom.no