Sommerferie ved Middelhavet?

Har du lyst til å reise til Malta for å være med å forme morgendagens Europa? Det har du muligheten ved å delta på «European Y.O.U.T.H.: Welcoming refugees!»

Det internasjonale seminaret arrangeres av søsterorganisasjonen vår JEF (Young European Federalists) fra 6. til 10. juli. Du får møte ungdom fra hele Europa og tilbringe fire dager i Valletta, hovedstaden i Malta.

Midt i Middelhavet, idyllisk plassert like utenfor kysten av Italia, ligger Malta som en utpost for flyktninger på vei mot Europa. Likevel er øyen lite berørt av flyktningkrisen, mye på grunn av Lampedusa som har tatt unna det største trykket og skjermet Malta fra flyktningene.

Malta er valgt som vertsland på bakgrunn av sin beliggenhet og symbolske verdi i saken. Malta har på ingen måte mulighet til å ta imot alle flyktningene. I 2015 krysset over 878 000 flyktninger og migranter Middelhavet fra Nord-Afrika og Midtøsten, det er mer enn dobbelt så mange som befolkningen i Malta på 431 000 innbyggere (2015).

Spørsmålet da er hvordan vi skal klare å håndtere situasjonen. Årets seminar vil gå ut på å diskutere flyktningkrisen fra et føderalistisk perspektiv og se på hvordan vi kan løse utfordringene som et samlet Europa.

Et grunnleggende prinsipp for Europeisk Ungdom er at grenseløse utfordringer krever overnasjonale løsninger. Flyktningkrisen er et eksempel på en utfordring vi ikke klarer å løse alene. Nettopp derfor er det så viktig at vi står sammen og finner felles løsninger.

Seminaret vil blant annet handle om hvordan bekjempe intoleranse overfor migranter, hvordan skape et mer inkluderende samfunn og hvordan påvirke de politiske prosessene i Europa og EU.

Alle mellom 18 og 30 år kan søke om deltakelse. Det stilles ingen krav til forkunnskaper, men det er en fordel å være komfortabel med engelsk som er arbeidsspråket. Egenandelen er på 100 Euro og JEF dekker 70 % av reiseutgiftene, opptil 150 Euro.

Søknadsfrist: Onsdag 18. mai 2016.

For mer informasjon og påmelding, klikk her.