Solidaritet over landegrenser

Klikk her for å se flere bilder fra aksjonen

Aksjonen «Free Belarus» fant mandag 18. mars sted over hele Europa. For å vise avsky mot Alexander Lukashenkos terrorregime, arrangerte flere fylkes- og lokallag i Norge en solidarisk aksjon. Lagene hadde laget skilt og klippet opp bånd for å kunne kneble statuer i sin by.

Ytringsfrihet er en av grunnpilarene i et demokratisk samfunn, og i Hviterussland mangler innbyggerne denne grunnleggende retten. Derfor demonstrerer vi for dette, sier leder Agnes Árnadóttir.

Våre lokallag i Trondheim, Oslo, Bergen, Stavanger, Haugesund, Levanger, Tromsø, Fredrikstad og Sogn og Fjordane gikk sammen ut i kulden for å gjennomføre aksjonen som favnet flere ungdomsorganisasjoner og ungdomspartier. Europeisk Ungdom har lang tradisjon for å delta i den internasjonale aksjonen.

Europeisk Ungdom er tverrpolitiske, og det er givende at ungdom på tvers av politiske interesser samles for en felles sak. Oppmøte over hele Norge gikk over all forventning, og vi ser at interessen øker for hvert år som går, forteller Árnadóttir stolt.

Bildene fra aksjonen i Norge kan du se her.  Ved å vise at ungdom over hele kontinentet bryr seg, ønsker den internasjonale initiativtakeren at verdenstoppene skal se at denne undertrykkelsen ikke går upåaktet hen.