Søk «Rettigheter under press» 2020-2021

Nå kan du søke om å delta på Internasjonalt utvalg i Europeisk Ungdom sitt nye prosjekt: Rettigheter under press!

I større deler av Europa har rettighetene til skeive de siste årene møtt økt motstand. Medlemmer av det skeive miljøet mister rettigheter, opplever mer vold, og flere lokalsamfunn har erklært seg LHBT-frie.

Vi søker nå etter en gruppe bestående av 8 medlemmer, som høsten 2020/våren 2021 skal arbeide med denne problematikken. Gjennom prosjektet vil vi (forutsatt at situasjonen tillater det) reise ned til et av landene som er hardest rammet, nemlig Polen, for å møte aktivister, akademikere og politikere som kan informere oss om konfliktlinjene og utviklingen innenfor LHBT+ rettigheter. Under turen til Polen er målet å starte arbeidet med å skrive en lengre rapport om temaet. Prosjektgruppen vil etter turen reise rundt i Norge for å informere medlemmene våre, elever, studenter og andre som er interessert i temaet.

Som deltaker får du:
– Utvikle dine politiske og organisatoriske evner
– Diskutere aktuell politikk med flere aktører
– Mulighet til å lære mer om skeives rettigheter
– Reise på studietur til Polen
– Bli bedre kjent med Europeisk Ungdom
… og mye, mye mer!

Dette skjer:
Prosjektgruppen starter arbeidet sitt i november. Her vil vi starte med å få flere webinarer om temaet fra aktuelle aktører i Norge og Europa. I februar reiser vi til Polen* i 4 dager for å snakke med aktuelle aktører, møte aktivister og arbeide med rapporten. I mars reiser vi rundt til lokallag for å avholde foredrag. Det er en forutsetning at de som søker har kapasiteten til å delta 4 dager i Polen, samt avholde minst et foredrag i mars.

Hvem kan søke?
Alle medlemmer av Europeisk Ungdom som har betalt årets kontingent og har fylt 18 år senest 31. januar 2021 kan søke.

Hvordan søker du?
Send en søknad til aurora@europeiskungdom.no innen søndag 1. november.

Søknaden må inneholde:
– Navn og telefonnummer
– Motivasjonsbrev om hvorfor du vil delta (maks 1 side)
– CV (maks 2 sider)

Alle deltakere vil få svar innen søndag 8. november.

Vi oppfordrer alle kvalifiserte medlemmer til å søke!

Aurora Hårtveit, internasjonal leder, er ansvarlig for prosjektet Rettigheter under press. Ikke nøl med å ta kontakt om du har spørsmål! Epost: aurora@europeiskungdom.no. Telefon: +47 414 97 900.

Bli medlem i Europeisk Ungdom!