Skoleres i Bergen

Hordaland Europeisk Ungdom arrangerer skoleringshelg med fokus på EUs politikk, aksjonisme og synlighet i Bergen denne helgen. Nesten 30 medlemmer fra Nordland i nord, Rogaland i sør og Hedmark i øst er samlet i byen med de syv små fjell.

Martin Aleksander Alvær, leder i Hordaland Europeisk Ungdom, er veldig fornøyd med helgen da europeiskungdom.no ringer lørdag ettermiddag.

«Vi har brukt mye tid på å sette oss inn i EUs politikk. Målet er at deltagerne skal bli godt kjent med EU og hvordan EU fungerer. Det tror jeg vi har lyktes med. I tillegg har vi aksjonert i Bergen sentrum. Her har vi snakket med folk om hvordan de oppfatter det europeiske samarbeidet. Mange er veldig interesserte og nysgjerrige. Det lover godt for fremtiden».

Hordaland Europeisk Ungdom har som mål at helgen skal resultere i et nytt informasjons- og debatthefte som  presenterer EUs politikk.

«Målet vårt i etterkant er å produsere et hefte som på en enkel og god måte presenterer EU og hvordan EU-samarbeidet virker. Ambisjonen er at heftet skal vise ungdom hvordan EU er viktig for, blant annet, å løse miljøutfordringer».

Alvær er svært fornøyd med oppmøtet i Bergen.

«Vi er nesten 30 personer som deltar på skoleringen. Det er vi godt fornøyd med. Forhåpentligvis blir resultatet økt aktivitet og synlighet i Hordaland», avslutter Alvær.