Serbia nærmere EU-medlemskap

Serbias president offentliggjorde i dag på en pressekonferanse at Serbias mest ettersøkte krigsforbryter, general Ratko Mladic, er pågrepet. Under pressekonferansen sa også president Boris Tadic at dette gir nye muligheter for en bedre framtid for alle land i regionen og at han håpet at dørene inn til EU ville være mer åpen.

EU har lagt et stort press på Serbia for å få tatt Mladic og et av kravene fra EUs side har vært at Mladic skulle bli tatt og stilt for krigsforbryterdomstolen i Haag. – Nå viser Serbia at de har et oppriktig mål med sitt arbeid for få krigsforbyterne stilt for retten, sa presidenten for EU-kommisjonen José Manuel Barroso, da nyheten ble kjent.

President i Europaparlamentet, Jerzy Buzek, var også raskt ute med å gratulere de serbiske myndighetene og sa at arrestasjonen ga nye impulser i forhold til Serbias medlemskapsspørsmål.

Dette viser vilje fra de serbiske myndigheter og det er Europeisk Ungdom godt fornøyd med. Selv om mye gjenstår før Serbia er klar for EU, har arrestasjonen av Mladic ført Serbia et steg nærmere EU-medlemskap.