Bli med til Skottland!

I 2017 arrangerer paraplyorganisasjonen vår JEF, i samarbeid med oss og våre søsterorganisasjoner i Europa, fire seminarer forskjellige steder i Europa. Tema er digitalt demokrati og e-deltagelse.

Ved forrige valg til Europaparlamentet var valgdeltakelsen blant de unge historisk lav, og dette er også en tendens man ser ved de nasjonale valgene i Europa. Europeisk Ungdom og JEF mener at et forent Europa avhenger av hvor koblet sammen de unge er. I dagens høyteknologiske verden er det muligheter for å bruke teknologi som verktøy til å øke ungdommenes deltakelse, og da er dette noe vi bør se nærmere på. 

En del av JEF sine planer og mål tar sikte på å øke bevisstheten og takle disse problemene. Ungdommene som deltar på seminarene vil bygge kunnskap og utvikle relevant kompetanse for å kunne kjempe for sterkere deltakelse av ungdom i det europeiske samfunnet.

Målet i 2017 er derfor å utvikle ferdigheter, kunnskap og kompetanse om det digitale demokratiet og den digitale deltakelsen, i første runde blant deltakerne, og deretter videre gjennom kampanjer og formidling. Derfor vil alle de fire seminarene ha ulike undertemaer og perspektiver for nå målet om sterkere ungdomsengasjemenent.

Det første seminaret vil bli holdt i Skottland fra 1.-5. februar hvor fristen for å søke er 27. desember. Deltakeravgiften dekker mat og overnatting. Søknadsskjema og mer informasjon om seminaret finner du her.

Vi anbefaler alle å søke, for dette er verdt å få med seg!

Utover året blir det også flere seminarer. Sjekk ut denne oversikten, og sett gjerne av datoene i kalenderen din allerede nå:

  1. “Discovering civic-tech” – 1-5 February 2017 Edinburgh, Scotland
  2. «Shaking politics: civic-tech for the political sphere» – 26-30 April 2017, Norway
  3. “Reconnect: synergy between local action and politics» – 12-16 July 2017 Valletta, Malta
  4. “Digital Youth- what’s ahead of us?» – October 2017, Brussels
  5. “Loading digital democracy: local action» – July to December 2017

Spørsmål? Ta kontakt med IU-leder Drenusha Suka på mail (drenusha@europeiskungdom.no).

Sees i Skottland?