Reisebrev fra Riga

Sander og Kristine på tur.

Tekst: Kristine Meek Stokke og Sander Vestby

21-24. november var vi i Riga i Latvia for å delta på “The Future” seminar i regi av “Nordisk samorganisation för ungdomsarbete”, en paraplyorganisasjon for alle frivillige ungdomsorganisasjoner i Norden, altså på en måte nordens LNU. Seminaret gikk ut på erfaringsutveksling og utvikling av hvordan ungdomsorganisasjoner og ung frivillig sektor burde jobbe i tiden fremover. Europeisk Ungdom var godt representert med både Kristine fra Internasjonalt Utvalg, og Sander, som er fylkesleder i Innlandet Europeisk Ungdom.

Den første dagen av oppholdet ble brukt til å bli kjent med de andre organisasjonene som var representert. Vi var en ganske stor delegasjon fra Norge fra blant annet YATA, 4H, Norges Bygdeungdomslag, og selvfølgelig, Europeisk Ungdom. Alle de andre nordiske landene var representert, også fra Grønland, Færøyene og Island. I tillegg var det flere representanter fra Latvia.

Først hadde vi et såkalt “organisation market” hvor vi lagde en plakat som vi viste frem til de andre. Vi forklarte deretter hva Europeisk Ungdom går ut på og hva vi gjør for våre medlemmer. For et kunstverk vi lagde!

Mens hele programmet foregikk på engelsk, ble det mye norsk/svensk/dansk og språkforvirring, noe som lagde mange morsomme og rare situasjoner. I det hele var det utrolig sosialt, og vi avsluttet alltid dagene med å dra ut og spise sammen, for så å dra på en lokal pub eller bar.

De neste dagene ble brukt på erfaringsutveksling, nettverksbygging, og workshops med temaer som organisering, verving, sosiale medier og markedsføring.

Turen til Riga var svært lærerik og utrolig morsom! Vi fikk også mange nye venner og bekjentskaper under turen. Vi takker NSU for et bra og innholdsrikt arrangement, og ser frem til å ta i bruk alle ideene og metodene vi har lært.