Øyvind Hartveit vant EU-akademiet 2016

EU-akademiet er Europeisk Ungdoms tøffeste utfordring. I år ble toppskoleringen avholdt i Brussel for aller første gang.

Åtte motiverte Europeisk Ungdommere ble plukket ut blant svært mange søkere til å delta på et intensivt skoleringsopplegg i Brussel. I løpet av akademiet ble deltakerne utfordret å gjennomføre forskjellige oppgaver – med én vinner stående igjen til slutt. Øyvind Hartveit, leder i Hordaland Europeisk Ungdom og Studenter, gikk av med seieren ved sammenlagt. Jakob Schram og Charlotte Johansen, fra henholdsvis Europeiske Studenter Oslo og Trondheim Europeiske Studenter, kom på andre og tredje plass.

Deltakerne har i løpet av akademiet møtt både norske og europeiske aktører i Brussel. De har lært forhandlingsteknikk med Geelmuyden Kiese, politisk påvirkningsarbeid med Telenor og hvordan å skrive gode prosjektsøknader med EFTA. Ellers hadde de et engasjerende møte med Europaparlamentariker Cathrine Stihler og avsluttet akademiet med en simulering om det omdiskuterte utstasjoneringsdirektivet i en av forhandlingsrommene i selveste Europakommisjonen. Utover krisevekking på morgenen, innleggskriving og drilling i å holde politiske taler, har deltakerne fått god mulighet til å bli kjent både med hverandre og medlemmer av paraplyorganisasjonen vår, Young European Federalists.

Årets akademi var en braksuksess og vi ønsker deltakerne masse lykke til videre i Europeisk Ungdom. Har du også lyst til å delta på EU-akademiet? Da oppmuntrer vi deg til å søke EU-akademiet 2017!

14317483_10153649641726895_6836263399050191009_n

De flotte akademideltakerne.

Fra venstre: Sarah Margrethe Askevold, Anne Helene Bakke, Knut André Sande, Øyvind Hartveit, Espen Sandsnes, Sarah Frost Logan, Charlotte Johansen, Jakob Scram og Rutkay Sabri.

Flere bilder finner du på vår Facebook-side.