Flere sier JA (…på Island)

Island startet de formelle forhandlingene om EU-medlemskap mandag denne uken. Den umiddelbare reaksjonen fra islendingene er positiv: JA-siden har fått et klart oppsving på meningsmålingene.

 Nærmere 43 prosent sier nå ja hos vårt broderfolk. Nei-siden har fremdeles et forsprang med 57 prosent (vet ikke/vil ikke stemme-andelene er ikke tatt med i meningsmålingen).

Bryndis Hlodversdottir Isfold, generalsekretær i JáÍsland, var optimistisk med tanke på den kommende kampanjen da hun talte til nærmere 100 ungdommer fra hele Norden under United 2011 fredag morgen.

«Kampanjen er snart i gang – vi er klare!», var budskapet fra Isfold.

Det var under foredraget til deltagerne på United at JáÍsland-generalen kunne presentere den rykende ferske meningsmålingen (foretatt av nei-siden på Island) som viser at de nylig igangsatte forhandlingene har satt fart i JA-velgerne. Flere velgere enn på nesten to år sier nå at de vil stemme ja til EU.

Dato for den islandske folkeavstemningen om EU-medlemskap er ennå ikke fastsatt, men det er sannsynlig at islendingene vil gå til stemmeurnene senest i 2014.