– Opportunisme av Giske

Pressemelding fra Europeisk Ungdom
25.06.2010

– Opportunisme av Giske

Anne Margrethe Lund, leder i Europeisk Ungdom, mener Trond Giske utviser dårlig politisk skjønn og opportunisme i Dagens Næringsliv fredag. Giske ber EU-tilhengerne gi opp medlemskapskampen og omtaler EØS-avtalen som den perfekte relasjonen til EU.

– Trond Giske er muligens i takt med de siste måneders meningsmålinger, men er ellers i utakt med demokratiet. Når Giske avblåser EU-debatten for all fremtid utviser han dårlig politisk skjønn. En statsråd bør vite bedre enn å kneble en av våre viktigste politiske debatter, uttaler Lund.

Lund reagerer også på Giskes karakteristikk av EØS-avtalen som en ”perfekt relasjon til EU”.

– Giske er trolig den eneste i Norge som ville omtale EØS-avtalen som en ”perfekt relasjon til EU”. EU-tilhengere og EU-motstandere er enige om at EØS-avtalen er svært problematisk for det norske folkestyret, sier Lund.

– Det er for øvrig et paradoks at Giske først og fremst rammer Nei til EU med dagens utspill. Nei-sidens frontorganisasjon ønsker jo å si opp EØS-avtalen – en avtale Giske omfavner varmt, fortsetter Lund.

– EU-tilhengere rundt om i landet kan ellers ta det helt med ro. Ja-siden har ingen planer om å følge Giskes oppfordring. Vi gir ikke opp, avslutter Lund.