Opplev fredsprisutstillingen

Medlemstilbud: Opplev fredsprisutstillingen på Nobels fredssenter til rabatterte priser

Europa fra krig til fred”, årets fredsprisvinnerutstilling, tar deg med på en reise fra et Europa der konflikter mellom stater ble løst på blodige slagmarker- til et kontinent der konflikter løses ved forhandlingsbordet og i møterom. Fredssenteret tilbyr 25 % rabatt på billetter og omvisninger for medlemmer i Europeisk Ungdom.

Utstillingen som finner sted på Nobels fredssenter i Oslo holdes frem til 26.november 2013, og har åpent hverdager 10-18.

Utstillingen gir deg innsikt i EUs bidrag til fred, forsoning, demokrati og menneskerettigheter. Du har også mulighet til å si din mening om fred. 

Finnes det en europeisk identitet?

I tillegg til Fredsprisvinnerutstillingen åpner utstillingen ”Europeisk Identiteter” den 8-mars og går frem til 15. september.

Tolv unge og talentfulle fotografer fra fem europeiske land har fått i oppdrag å drøfte spørsmålet om identitet i Europa. Fotografene har fått fritt spillerom, og uttrykket i utstillingen ligger i grenselandet mellom kunst og dokumentarfoto. Utstillingen er et samarbeid med Fritt Ord, og har vært vist i Hamburg, Paris og Lucca. Fra Norge deltar fotografene Marie Sjøvold og Monica Larsen. European Photo Exhibition Award (EPEA) står bak utstillingen.

Ordniære priser på billetter er.

Voksen: 80 kr
Student/Honnør: 55 kr
Barn under 16 år: gratis

Medlemmer av Europeisk Ungdom bes fremvise denne artikkelen for 25% rabatt.

(Tekst: Nobels fredssenter, Berlinmuren: Lionel Cironneau / AP / NTB Scanpix, Barroso og Schulz: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter)