Landsstyret og lokallagsledere

Landsstyret

Landsstyret er det høyeste organet i Europeisk Ungdom mellom landsmøtene. Styret møtes fire ganger i året for å vedta politikk, budsjett og handlingsplan.

Landsstyret består av sentralstyret, én representant fra hvert fylkeslag og lokallag med flere enn 100 medlemmer. Dessuten velges 4 direktevalgte delegater til Landsstyret av organisasjonens medlemmer på landsmøtet.

Møtene er åpne for medlemmer i Europeisk Ungdom: dersom du ønsker å delta som observatør kan du ta kontakt med generalsekretær på gensek(a)europeiskungdom.no.

Karl Johan Stensland d.y. (18)

Karl Johan er fra Haugesund der han går på internasjonal linje på VGS. Han har vært politisk aktiv i Unge Høyre siden han gikk i 7. klasse og har vært aktiv i Haugesund Europeisk Ungdom de siste årene. Ved siden av skole og politikk jobber han på et apotek.

Ane Breivik (19)

Ane er fra Bærum i Akershus og er tidligere fylkesleder i Akershus Europeisk Ungdom. Hun har nettopp kommet hjem fra UWC i Nederland der hun har gått på internasjonal VGS. Ane er også aktiv i Unge Venstre.

Marcus Lima (20)

Marcus er fra Rogaland, men har tatt videregående i Singapore og studert i Storbritannia. Nå studerer han kjemi på Universitetet i Oslo, er medlem i Unge Høyre og aktiv i studentpolitikken.

Håvard Rørtveit (18)

Håvard kommer fra Vindafjord i Rogaland og går siste året på Ølen VGS. Han har vært nestleder i Haugalandet Europeisk Ungdom, og har også bakgrunn fra Unge Høyre og sitter nå i styret til Vindafjord Høyre.

Maria Koch Haugane (19)

Maria kommer opprinnelig fra Stavanger , men har flyttet til hovedstaden hvor hun studerer Rettsvitenskap på Universitetet i Oslo. Hun er aktiv i AUF i Rogaland og har tidligere sittet i fylkestyret til Rogaland Europeisk Ungdom.

Representanter fra fylkes- og lokallag

Alexander Stenhagen (17), fylkesleder i Oslo

Jeg har alltid og tror fortsatt på en verden hvor grenser ikke skal få lov til å definere menneskene som lever innenfor dem. Dette er grunnen til at jeg har alltid lidenskapelig støttet europeisk samarbeid som fremmer fred og velferd ovenfor splid og nasjonalisme. Jeg ble med i Europeisk Ungdom nettopp for å ta en aktiv del av å skape det fremtidige samarbeidet ikke bare mellom Norge og Europa men mellom alle europeere. Jeg sier ikke bare ja til EU, men også et klart ja til Europa som et kontinent av fred. 

Magnus Bengtsson (22), fylkesleder i Sør-Trøndelag

Kenneth Karijord (27), lokallagsleder i Europeiske Studenter Oslo

Jonatan Stensløkken (22), fylkesleder i Hedmark

Et europeisk samarbeid lyder helt fantastisk: samarbeid for et renere klima, fri og lønnsom handel på tvers av landgrenser og ikke minst bygge gode relasjoner mellom land i Europa. Jeg er for et større europeisk samspill på grunn av de globale utfordringene vi står ovenfor, og mener at Norges stemme i verdenssamfunnet blir i større grad ivaretatt gjennom et EU-medlemskap.

Helle Hertzberg (18), fylkesleder i Buskerud

Erik Texe (18), fylkesleder i Hordaland

Grenseløse utfordringer krever grenseløse løsninger, og disse finner vi best i fellesskap med våre naboer i Europa. Norge har tjent mye på EØS-avtalen, men etter over 20 år med prøvemedlemskap er det på tide at vi tar det siste steget inn i unionen. Kun da kan vi sikre oss selv en stemme i prosessen som påvirker så mye av vår politikk og vårt samfunn, og kun da kan vi virkelig begynne arbeidet for å gjøre verden fri og rettferdig for alle mennesker.

Maja Nilsen (20), leder for Europeiske Studenter Bergen

Jeg er med i Europeisk Ungdom siden jeg ser hvor mye positivt EU har gjort for Europa. EU har vært med på å bygge opp og stabilisere både stater som Portugal og Spania etter Salazar og Francos autoritære regimer falt, og også tidligere Sovjet-stater etter Sovjetunionens oppløsning. EU er en fremdriver for å håndtere klimakrisen. EU har sikret fred og samarbeid mellom medlemslandene, hvor Europa historisk sett har vært herjet av krig. EU er svaret. 

Jarl Kaasen (26), fylkesleder i Troms

Fredrik Rannestad Samuelsen (17), fylkesleder i Rogaland

Pia Therese Gaard Rydningen (18) leder av Haugalandet Europeisk Ungdom

Kristoffer Bjordal (17) leder av Sandnes og Jæren Europeisk Ungdom

Sigurd Salvesen (17) leder av Akershus Europeisk Ungdom

Henrik Bruvik (17), lokallagsleder i Stavanger

Fabian Wahl Sandvold (17), fylkesleder i Vestfold

Rolf-Jonas Kristiansen (22), fylkesleder i Østfold

Sander Vestby (17), fylkesleder i Oppland