Ny app tilgjengelig!

JEF Europe har utviklet en egen app for å identifisere og merke demokratiske utfordringer og menneskerettighetsbrudd i Europa.

DemAlert

Klikk her for å komme til instruksjonsvideoen.

Appen «DemAlert» er tilgjengelig på GooglePlay og iTunes, kompatibel for smarttelefoner og nettbrett. Trykk på bildet til høyre for å se instruksjonsvideoen.

Med DemAlert app tar JEF Europe sikte på å øke bevisstheten om behovet for å oppgradere demokratiets status i Europa. Målet er å oppfordre ungdom til å engasjere seg mer i etablering og styring av demokratiske prosedyrer i egne samfunn, hvorpå DemAlert kan bli en plattform for effektiv kommunikasjon som ideelt sett kan føre til felles organiserte handlinger som demonstrasjoner eller online kampanjer.

«Ved å tilby en gratis app som DemAlert håper vi å gi et verktøy som gjør det mulig for organisasjoner og enkeltpersoner å mobilisere rundt gode og ​​dårlige praktiseringer av demokratiet i Europa» sier president i JEF Europe, Pauline Gessant.

Hvordan fungerer appen?

For å benytte deg av applikasjonen, last den ned i appstore og logg deg på med enten din Facebook- eller Twitter-konto. Brukere oppfordres til å identifisere brudd på demokratiet de er vitne til eller har erfart, disse blir da punktmarkert på Europakartet. De spesifikke punktene kan bli godkjent av andre brukere, og dermed øke synligheten av den gitte presiseringen på kartet. Det at et brudd er markert på kartet gjør det mulig å følge eventuelle forbedringer i den gitte situasjonen eller følge med på aktivitet initiert for å øke synligheten av det gjeldende bruddet. Ved å bruke emneknaggen #DemAlert kan du følge og delta i diskusjonen på Twitter.

Se instruksjonsvideoen her.

Hjelp til å rapportere menneskerettighetsbrudd!DemAlert2

Det at det foregår menneskerettighetsbrudd og tvilsom demokratisk praksis i Norge, er det kanskje få som tenker over til daglig. Vi vet likevel at det skjer. Flere internasjonale organisasjoner har pekt på brudd, som for eksempel regler for varetektsfengsling og praksis hva gjelder hjemsending av asylsøkere som har fått avslag. Vet du om noen slike situasjoner? Rapporter den i appen og hjelp oss å øke bevisstheten hos mange andre interesserte!

Appen DemAlert er utviklet av Young European Federalists (JEF Europe), paraplyorganisasjonen til Europeisk Ungdom. Applikasjonen ble utviklet som en del av arbeidsprogrammet for 2014, «United for a tolerant Europe».