Next time I’m voting!

I en tid hvor norske politikere landet over forbereder seg til en heidundrende valgkamp og spenningen stiger ser Danmark hva vi gjør nordpå og høyner med ikke bare et parlamentsvalg, men til og med et Europaparlamentsvalg.

Europeisk Ungdom inviterte et mangfold av ungdomsorganisasjoner til studietur for å se hvordan en valgkamp til Europaparlamentet faktisk fungerer. Blant oss var vi miljøaktivister, sosialdemokrater, konservative, liberale og stort sett hele vår politiske regnbue som var nysgjerrige på hvordan man klarer hele to valgkamper samtidig.

Solfylte dager med popcorn, flyers og stands rundt i den flotte, flate byen København etterfulgt av fantastiske foredrag på Europaparlamentets hus i Danmark var nok til å overbevise samtlige om at problemer som havforurensning, klimakrisa, migrasjon og arbeideres rettigheter er ting som trenger å løses i et felleskap, uansett hvor mange valgkamper som må til!

Landsformand i Europabevægelsen Stine Bosse, Europaparlamentskandidat for Venstre Bergur Løkke Rasmussen og vår egen leder i Europeisk Ungdom, Knut André Sande, talte alle sammen i vår feiring av et felles Europa i “Pulse of Europe”.

De pekte alle på vårt moralske ansvar ovenfor våre fremtidige generasjoner og at den verden vi skal gi videre må bygge på trygghet og gode løsninger ved at vi ALLE utfører vårt demokratiske ansvar og stemmer fram våre kandidater til Europaparlamentet.

For Norges del var symbolikken sterk. Med våre egne stemmesedler til Europeiske valglister med én enkel beskjed: “Ikke gyldig for deg!”.

Og i skyggen av EUs flotte kampanje for økt valgdeltakelse, #ThisTimeImVoting, innsp vi at det faktisk ikke gjelder oss og det aller viktigste vi kan gjøre er å engasjere danskene til å bruke deres fantastiske rettighet det er å kunne demokratisk velge sine kandidater.

For Norges del må et fullverdig medlemskap til for at vi ved vårt neste møte med våre skandinaviske naboer kan si #NextTimeImVoting!