Melodi Grand Prix-feber i Stavanger

EurovisionMed stemmeskjema, quiz og gullpyntet lokale ble Melodi Grand Prix feiret i beste europeisk stil i Stavanger i helgen.

Rogaland Europeisk Ungdom inviterte nemlig til en stor europeisk festaften i forbindelse med Eurovision-finalen i Düsseldorf.

«Melodi Grand Prix er programmet man enten elsker, eller elsker å hate, så det var god stemning selv uten norsk deltakelse», sier Suzanne Nedrum, leder i Stavanger Europeisk Ungdom

Under oppladningen til finalen var alle kjennetegnene på en skikkelig Grand Prix-fest å finne i omgivelsene. Rogaland Europeisk Ungdom serverte tapas, MGP-quiz og gamle slagere på høytalerne.

Kjartan Lunde og Jostein Larsen stakk av med den gjeve prisen som vinnere av MGP-quizen og ble premiert med et godt europeisk landbruksprodukt. Eurovision - Stemmeskjema

Resultatet fra den interne poenggivningen ga 8 poeng til Azerbadsjan, 10 til Irland og 12 til Estland. Men det var ikke så mange sure miner etter at resultatet kom.

«På slutten var vi splittet mellom de som heiet på Sverige og de som ville at Azerbadsjan skulle vinne. Men det var god stemning selv om Azerbadsjan trakk det lengste strået», avslutter Nedrum, som satser på å gjenta suksessen når finalen holdes i Baku til neste år.