Landsmøtet 2014 er åpnet!

20140308_094744Lørdag ble klubben slått i bordet, og i gjengklangen åpnet Agnes Árnadóttir sitt siste landsmøte som leder.

Europeisk Ungdom er denne helgen samlet på Engebråten skole i Oslo for å avholde sitt 41. årsmøte. I år er det det organisatoriske som skal diskuteres, der i blant Strategidokumentet. Det ble behandlet av Landsstyremøte for en måned siden, og det hviskes i gangene at slik det foreligger nå, vil det snu opp-ned på organisasjonen.

20140308_092146Til å lede oss gjennom denne helgen har vi fått Christer Gulbrandsen og Anders Høgalmen som ordstyrere. Begge to har lang fartstid i organisasjonen, men har ikke hatt sentrale verv på ett år.

Denne helgen vil Landsmøtet få en hel drøss av hilsningstaler. Europaminister Vidar Helgesen tar turen, Anette Trettebergstuen skal fortelle om kvinnedagen (og gratulerer til alle med den), og vi får besøk av Grønn Ungdom, Natur og Ungdom, Målungdommen, AUF, Krfu, Unge Høyre og Unge Venstre, i tillegg til at våre søsterorganisasjoner i både Danmark og Island vil hilse møtet.

Og diskusjoner skal det bli!

Men det kan ikke være et Landsmøte uten litt politisk debatt! Derfor skal vi selvfølgelig behandle resolusjoner som medlemmer har sendt inn. På agendaen står blant annet to resolusjoner, hvor den ene snakker for en dypere integrasjon i Europa, og en som snakker for en pause i integreringen, i tillegg til flere andre om alt fra utveksling og kvinnerettigheter.

I tillegg skal vi kåre Årets Europeer og så blir det noen overraskelser underveis. Følg med, og gjerne på Twitter! Du finner oss på #EULM