Lær om føderalisme i Alpene

Institutt for studier av føderalisme og regionalisme ved The European Academy of Bolzano/Bozen (EURAC), samt jusfakultet, samfunnsvitenskapelig og sosiologisk avdelig ved Universitetet i Innsbruck inviterer for femte gang til ”Winter School on Federalism and Governance”.

Hva er Winter School?

Over to uker vil deltakerne delta i et bredt spekter av kurs om føderalisme og styresett. Fra et juridisk og statsvitenskaplig perseptiv, vil deltakerne få mulighet til å utvide sin kunnskap om flernivåstyring og dykke dypere inn i hovedoppgavene til konstitusjonalisme.

Det europeiske systemet er blitt en post-nasjonalt konstellasjon som er bygget på traktater i EU og nasjonale grunnlover, og ut fra et tverrfaglig og komparativt perspektiv, vil konferansen ta tak i hvordan føderalisme bidrar til forståelsen av beslutningsprosessen i et flernivå og integrert system.

I løpet av de to ukene vil det bli studert case studier, som hovedsaklig fokuserer på Europa, men som også inkluderer Asia, Afrika og Amerika. Interaktivt gruppearbeid vil analysere hvordan dette påvirker flere politiske områder som miljøvern, helse og innvandring.

Hvem kan delta?

The Winter School er laget for søkere som ønsker å utvikle sin kunnskap gjennom et tverrfaglig og komparativ tilnærming, og legger til grunn en viss forståelse av føderalisme. Unge forskere og akademikere, studenter med postdoktorgrader, master og bachelor  og ansatte i internasjonale eller frivillige organisasjoner er hjertelig velkomne til å søke.

Les mer om konferansen og meld deg på!