Jenteakademiet nådde virale topplister

Merkel-pose på Jenteakademiet

Merkel-pose på Jenteakademiet

Jenteakademiet har skapt en twitterinferno som sjelden før er blitt sett i organisasjonen. Og godt er det.

Denne helgen samlet tyve jenter seg i Norges hovedstad for å delta på Jenteakademiet. Det er det første av sitt slag, og bakgrunnen til deltakerne spenner vidt i både alder, bakgrunn og interesser.

– Jeg er her fordi jeg synes det er skummelt å snakke i forsamlinger, sa en deltaker, mens andre gjerne ville lære mer om klima og om det å drive en organisasjon.

Camilla snakker på Jenteakademiet

Nestleder Camilla Walstad snakker om EU på Jenteakademiet

En av oppgavene i helgen har vært å lære å bruke Twitter, og jentene har måttet twitre minst én tweet under hvert foredrag. Det første til at #JENTEAKA lå på andreplass over mest brukte emneknagger i Norge lørdag formiddag.

– Vi er egentlig ikke ute etter kvantitet, men kvalitet i deltakernes prestasjoner, men jeg må innrømme jeg danset en liten seierdans da jeg så at vi var så synlige, gliste en fornøyd akademisjef, Elise Øygaren.

Pizza og politikk – en uslåelig kombinasjon

På fredagen ble jentene skolert i hvordan man kan selge inn sitt stoff til media, om det å drifte sosiale medier-kontoer og om ungdomspåvirkningskraft. Lørdagen gikk med til et dypdykk inn i politiske foredrag, og temaene var klima og miljø, EU, kultur i Europa og vann og kvinner.

– Det aller beste med akademiet har vært at vi nesten har fått foredragsholdere kastet etter oss. Vi har truffet en nerve med dette akademiet, og det har gjort at innholdet er spisset, dagsaktuelt og alt vi kunne bedt om, sa Øygaren.

Jenteakademiet på NHO

Jenteakademiet besøkte NHO

På kveldene har jentene vært på utflukter til både NHO og tankesmien Agenda. Akademiet skal vise deltakerne bredden i hva temaet «kvinner og politikk» kan innebære. Tipset som gjorde stort inntrykk på mange av deltakerne fikk de fra NHO: «Vær trygg og behold troen på deg selv!»

– Jeg må bare få lov til å rose deltakerne. De stiller spørsmål ved alt, de utfordrer hverandre og de diskuterer både høyt og digitalt. Dette er fremtidens kvinnfolk slik vi vil ha dem, avsluttet Øygaren.