Ja til et grensefritt Europa!

Twitter header5

Åpne grenser er en forutsetning for fri bevegelse av personer, én av EUs fire friheter. Schengen-samarbeidet med oppheving av interne grenser er en av de største milepælene i Europas historie. La oss beholde det slik.

Schengen-samarbeidet gjør at det ikke er noen passkontroll mellom avtalelandene, og at du dermed kan reise fra Kirkenes til Lisboa uten å måtte vise pass. Indre grenser har blitt erstattet med én felles grensepolitikk. Dessverre har enkelte land nå innført midlertidig nasjonal grensekontroll, blant annet Østerrike, Tyskland og de skandinaviske landene. Europeisk Ungdom mener dette undergraver det europeiske samarbeidet. Før Schengen måtte man bruke tid på passkontroll og grensesjekk mellom land i EU. Schengen-avtalen fjernet disse hindringene, men passfrihet er ikke bare løsningen på et praktisk problem – det handlet også om verdien av et Europa uten grenser og ikke-diskriminering av europeiske innbyggerne.

Om kampanjen

«Don’t Touch My Schengen» er en internasjonal kampanje i regi av JEF Europe som handler om at vi må holde fast ved åpne grenser i Europa. Kampanjen organiseres over hele Europa, i alle JEFs medlemsseksjoner. Young European Federalists krever felles grensepolitikk i Europa og én felles ytre grense. Er du enig? Støtt kampanjen #DontTouchMySchengen. Foreløpig har nesten 1 million (!) europeiske deltakere meldt seg på kampanjen.

Hvordan delta som enkeltperson?

Du kan ganske enkelt delta ved å bruke hashtagen #DontTouchMySchengen i sosiale medier i kampanjeperioden 1. til 6. februar.

Gjennom appen Thunderclap kan du dele et planlagt budskap på nøyaktig samme tidspunkt som ungdom over hele Europa. Du kan velge om du vil bruke Twitter, Facebook eller begge deler. Meldingen vil da automatisk deles på din sosiale medier-konto bli delt 6. februar klokken 11:00.

Trykk her for å lese mer om kampanjen og hvordan du kan delta via Thunderclap.

Hvordan delta som fylkeslag?

Del budskapet via din page på Facebook eller Twitter via Thunderclap. Utform gjerne ditt eget budskap – hvorfor er det verdt å kjempe for et grenseløst Europa? På aktivsidene (innlogging) finner dere grafisk kampanjemateriell. Skriv gjerne også et leserinnlegg til din lokalavis!