Grønt gjennomslag i Europa

Europeisk Ungdom har deltatt på FC-møte i London arrangert av paraplyorganisasjonen vår JEF Europe. Vi kan melde om tidenes største folkemarsj for Europa, givende debatter om europeiske løsninger, samt grønt gjennomslag i JEF.

Helgen 22. – 24. mars var Europeisk Ungdoms Jakob Schram (leder av internasjonalt utvalg) og Knut André Sande (leder) på «kontinent»-møte med våre søsterorganisasjoner fra hele Europa. I tillegg var Europeisk Ungdoms tidligere tillitsvalgte Drenusha Suka (direktevalgt til JEF) og Camilla Walstad (styremedlem i JEF) til stede.

Den norske delegasjonen. Fra venstre: Drenusha, Camilla, Jakob og Knut.

Brexit-opprør

Denne gang var våre britiske naboer vertskap, og møtet ble avholdt sentralt i London. Lørdag fikk vi med oss den sagnomsuste «People’s Vote March», hvor over én million mennesker demonstrerte mot Brexit. Markeringen er blant de største i britisk historie.

Deltakerne på FC-møtet klare for People’s Vote March.

Klima-opprør

Gjennom helgen kjempet vi for vår egenproduserte klimaresolusjon «A European Transition to a Circular Economy». Resolusjonen er skrevet i forbindelse med vårt internasjonale CSR-prosjekt.

Klimakrisa kjenner ingen landegrenser. I møtet med vår tids største utfordring trenger vi handling, ikke bare tomt prat. Det haster å redde jordkloden, og da trenger vi at land samarbeider – blant annet gjennom EU. Resolusjonen vår falt i god smak og ble vedtatt. Nå er JEF Europe en sterk klima-alliert i kampen for et enda grønnere Europa.

Klimakrisa > Brexit

Vi har hatt en fabelaktig helg, utviklet ny politikk og møtt igjen gode venner og kjente fra hele kontinentet. Dette anbefaler vi alle å delta på!


Artikkelen er skrevet av Knut.