Fortsatt EU-medlemskap på agendaen

I morgentimene i dag annonserte Europabevegelsen sin nye strategi der de går vekk fra å være en aktiv kamporganisasjonen for norsk EU-medlemskap på kort sikt. Målet er å skape en mer konstruktiv Europadebatt i Norge. Organisasjonen presiserer allikevel at de ikke har gitt opp ønsket og håpet om norsk EU-medlemskap.  “Vi går bare ut av kampmodus, men mener fortsatt EU-medlemskap er den beste løsningen for Norge”, uttalte Kirst Methi til Klassekampn torsdag 29.11.12

Europeisk Ungdom presiserer at vi ikke vedtatt samme strategi, og vil fortsette å jobbe aktivt for norsk EU-medlemskap selv om vi anerkjenner at et norsk EU-medlemskap ikke kommer i morgen. Våre virkemidler vil være en langsiktig fokus på informasjon og kunnskap, samt fortsette å stimulere til interesse.

Europeisk Ungdom har økende medlemstall for fjerde året på rad, og vi tror dette kommer av at stadig flere søker en forklaring på nyhetsbildet. Går man bak overskriftene ser man at EU gjør mye bra, både her hjemme og i Europa.

Europeisk Ungdom er en organisasjon for EØS som det nest beste alternativ, og for mer samarbeid i Europa. Vårt langsiktige mål vil alltid være norsk EU-medlemskap.