Fikk møte Martin Schulz

Rikke Johan og Martin Schultz.
Bilde tatt av Europa-Parlamentet i Danmark

Tirsdag den 25. mars besøkte Europa-Parlamentets president, Martin Schulz, København. Det offisielle besøkte inneholdt blant annet på møter med den Danske Utenriksministeren Martin Lidegaard og Dronning Margrethe. Men Schulz’ besøk bestod ikke kun av møter med folkevalgte og hendes Majestet. Martin Schulz deltok tirsdag ettermiddag i et stort arrangement” Fremtidens Europa” hvor han debatterte EUs nuværende utfordringer og fremtid med et panel bestående av 4 unge dansker,  deriblant tidligere nestleder i Europeisk Ungdom Danmark, Rikke Johan.

Debatarrangementet var arrangert av Europa-Parlamentet i Danmark, ”Students Only” og Utenrikskomiteen. Under debatten ble temaer som” multi-speed Europe”, nærhetsprinsippet, europeisk identitet, situasjonen på Krim, velferdsturisme, handelsavtaler samt Europa-Parlamentsvalget drøftet.

Schultz sitt besøk i København vakte stor interesse blant annet på grunn av den danske debatten om velferdsturisme og spørsmålet om hvorvidt nåværende statsminister Helle Thorning Schmidts er kandidat til en toppjobb i EU.

Her kan du se en video fra arrangementet.