Europeisk Ungdom søker ny nestleder

10554420833_d0c2922f97_k-480x320Nestleder i Europeisk Ungdom, Elise Flåten Øygaren, flytter denne høsten til Island og trekker seg derfor fra sitt verv. Det betyr at Europeisk Ungdom må finne en som kan ta stafettpinnen videre. Landsstyret har derfor nedsatt en valgkomite som fram mot september skal søke etter kvalifiserte kandidater til jobben som nestleder.

Det er selvfølgelig veldig trist at Elise gir seg så tidlig i perioden, men hun har nå fått en enestående mulighet som hun ikke må gi slipp på. Jeg er helt sikker på at vi vil finne mange potensielle kandidater til dette spennende vervet, sier leder i Europeisk Ungdom, Nikolai Fjågesund.

Europeisk Ungdom ble stiftet i 1973 og jobber for europeisk integrasjon og et norsk EU-medlemskap. En av de viktigste målsetningene i dag er å øke kunnskapsnivået om EU, samt bidra til en konstruktiv debatt om Norges tilknytning til EU.

Som nestleder får man en spesiell mulighet til å utforme og gjennomføre ideer, både i form av arrangementer, medieutspill og kampanjer. En av de viktigste egenskapene til en nestleder er å ha evnen til å ta se muligheter og gjennomføre konkrete ideer.

Nestledervervet innebærer en god kombinasjon av selvstendighet og hardt arbeid. Jeg har jobbet med alt fra planlegging av sommerleir, grafisk design, skrive artikler og til å lage mat på hyttetur. Årene i Europeisk Ungdom har gitt meg utrolig mye og det er med vemod jeg nå gir meg, sier avtroppende nestleder, Elise Flåten Øygaren.

Interessert?
Vi er nå på leting etter den rette personen til å ta over som nestleder i september. Enten du selv er aktuell eller kjenner noen som er kan være det, vil vi gjerne høre fra deg. Det kan du gjøre ved å sende en valgkomiteen valg@europeiskungdom.no.

Frist for å melde interesse er 20. august 2014, kandidaten velges på landsstyremøtet 11. september 2014. Alle foreslåtte kandidater vil bli bedt om å sende inn motivasjonsbrev og CV. Det vil bli gjennomført intervjuer med aktuelle kandidater I perioden frem mot landsstyremøtet.

Innstillingen kommer 4. September.

Valgkomiteen består av: Espen Berg-Larsen, Anders Høgalmen, Ida Lindtveit og Eline Storeide
Har du spørsmål? Ta kontakt med Nikolai Fjågesund, enten vi mail eller på telefon 46430515.