Europeisk Ungdom drar til EU

Europeisk Ungdoms årlige Vinterkonferanse avholdes i år i EU. I morgen setter 60 deltakere seg på bussen til Sverige for å ta del i en innholdsrik helg med skolering, foredrag og sosiale aktiviteter.

Trygve Lehne og Ninni Høver fra sentralstyret har hovedansvar for turen og kan fortelle om stor interesse for årets Vinterkonferanse:

Det har vært stor pågang fra folk som vil være med på Vinterkonferansen. Vi hadde et makstak på 60 deltakere, og det tok ikke lang tid før alle plassene var revet bort, forteller Høver.

Årets Vinterkonferanse fokuserer på forskjellene mellom å stå innenfor og utenfor EU-samarbeidet. Blant innlederne er Christian Juliusson, stabsjef for det Svenske Folkepartiet i Europaparlamentet, Walburga Habsburg Douglas, medlem av Riksdagen i Sverige for Moderaterna og Frode Fjeldstad, generalsekretær i Europabevegelsen.

I tillegg til de nevnte vil Ine Marie Eriksen Søreide (H), Fredrik Sejersted (leder for Europautredningen) og en rekke andre politikere og kjente personligheter si noen ord til deltakerne via videohilsener.

Mellom foredragene er det satt av rikelig med tid til tale- og debattskolering og for å lære mer om Europautredningen.

Europeisk Ungdom kommer til å oppdatere twitterprofilen underveis fra Sverige. Følg med på #EUVK.