Europeisk Ungdom del av ICAN

HIGHASAKITEEuropeisk Ungdom er medlem av organisasjonen ICAN som arbeider for et atomvåpenforbud. Den 6. og 9. august er det 70 år siden atombombene falt over Hiroshima og Nagasaki. I den anledning arrangeres det en konsert på Youngstorget i Oslo. 

Europeisk Ungdom arbeider for fred og solidaritet, også utenfor Europa. Russlands annektering av Krim-halvøyen viste at en sterk uro kan oppstå selv i vårt eget nabolag. Derfor støtter vi alle gode tiltak som på sikt vil kunne redusere konfliktnivåene i flere deler av verden.

Utendørskonserten på Youngstorget i Oslo arrangeres for å markere denne dagen og vise frem det store engasjementet for atomvåpenforbud. En rekke kjente artister stiller opp for saken og det blir stor bredde i både sjanger og aldersgruppe. Både stedet og datoen har en sterk symbolverdi når det gjelder norsk atomvåpenmotstand gjennom tidene.

Følgende artister er allerede bekreftet: Highasakite, Fjorden Baby! og Sandra Kolstad. Sjekk ut eventet på facebook for å lese mer om selve konserten.