– Europa risikerer å bli et ustabilt, fattig museum

– Europa risikerer å bli et ustabilt, fattig museum. Det er det som står på spill med den økonomiske krisen, fortalte Walburga Habsburg Douglas, erkehertuginne av Østerrike, Prinsesse av Ungarn og svensk grevinne, til Europisk Ungdoms Vinterkonferanse.

60 deltakere er denne helgen samlet i Torsby, Sverige for å delta på Vinterkonferanse. Fra Valbergsängen Sporthotell kan det rapportes om strålende fasiliteter, godt faglig program og god europeisk stemning.

Fredagen ble innledet med et foredrag fra energiske Christian Juliusson, stabssjef for det Svenske Folkepartiet.

– Det er svært vanskelig for norske lobbyister og politikere å påvirke i Europa når Norge ikke har stemmerett og dermed ikke har noe å «gi» i forhandlingene, uttalte Juliusson.

Ine Marie Eriksen Søreide (H), leder i Stortingets Utenriks og Forsvarskomitee, talte til Vinterkonferansen via sin videohilsen. Søreide fortalte om sitt engasjement for Europa og hvorfor det er så viktig at Europeisk Ungdom og andre på ja-siden gjør sitt for å bidra til en aktiv Europadebatt.

Peter Walseth, direktevalgt til landstyret og Fylkesvareordfører for KrF i Nordland fikk god tilbakemelding da han skolerte kursdeltakerne i retorikk utover kvelden.

– Europeisk Ungdom er klare for å ta debattene om vårt forhold til EU, også i 2012, konkluderte Walseth.

I dag og i morgen fortsetter konferansen med dyktige foredragsholdere. På programmet står bl.a:

  • Walburga Habsburg Douglas, medlem av Riksdagen i Sverige for Moderaterna
  • Videohilsen fra Espen Søilen, leder for avdelingen for Internasjonalisering og Europapolitikk avdelingen, NHO.
  • Frode Fjeldstad, generalsekretær i Europabevegelsen
  • Videohilsen fra Morten Høglund (FrP), medlem av Stortingets Forsvar- og utenrikskomité.
  • Resolusjonsskolering

Valgkomiteen er også på plass i helgen og avholder tradisjonen tro sine intervjuer av deltakere som stiller til ulike verv på Landsmøtet i mars.

Følg Vinterkonferansen på Twitter. Hashtagen er #euvk.