Eurokratene slår til igjen

For det fjerde året på rad stikker Eurokratene, bedre kjent som Sentralstyret i Europeisk Ungdom, av med seieren i fotballturneringen på United 2013.

Med seks lag påmeldt, deriblant Europe United, Store-Oslo og West coast one, var det en krevende og svett turnering i strålende sol på Hove leirsenter. Eksterne dommere var hentet inn så alt skulle gå rederlig for seg, og kampoppsettet var planlagt nøye på forhånd.

– Vi har hatt en stram treningsplan, tilpasset hvert individ i sentralstyret. I tillegg har vi hatt øvelse etter hvert sentralstyremøte, forteller den stolte lederen Agnes Árnadottir.

Sentralstyret hadde lagt en klar taktikk på forhånd, men hadde gjort én stor bommert.

Benedikte Vivaas Kise lot det gå hardt utover danskene.

– Vi trodde det var syv på hvert lag, så det kom som en overraskelse at det kun var fem og fem på lag. Heldigvis klarte vi å legge en slagplan før første kamp, og det virket tydeligvis, sier lagkaptein Kasper Holm.

Eurokratene hadde både et sterkt forsvar og et taktisk angrep, og med matchende t-skjorter var de et samlet og engasjert lag.

– Jeg var veldig nervøs på forhånd, for jeg er ikke akkurat stjernespilleren på laget. Men det var bare å henge på de andre da jeg var på banen, og heie da jeg stod på sidelinjen, forteller Snorre Skjevrak.

Eurokratene ønsker alle lagene bedre lykke neste år, men kommer ikke til å gjøre det lett for dem.

– Treningen vil fortsette frem til neste sommerleir. Er det én ting som er viktig for det sentrale leddet, så er det fotball, avslutter Agnes Árnadóttir.