EU-akademiet med flere toppnavn

Programmet for EU-akademiet 2011 begynner for alvor å ta form. Allerede nå kan vi røpe at kursdeltakerne vil få besøk av flere toppolitikere som vil bidra til å løfte EU-akademiet til et høyere nivå enn noen gang.

Europeisk Ungdom har gleden av å meddele at Norges miljø- og utviklingsminister, Erik Solheim, har takket ja til å holde et foredrag på EU-akademiet for å dele sine tanker om miljø- og klimaarbeid i Europa. Forrige gang Solheim gjestet Europeisk Ungdom var mars 2010 da han ble tildelt prisen Årets Europeer.

Ansvarlig for EU-akademiet, Anders Høgalmen, er godt fornøyd med at Solheim nok en gang velger å sette av tid til organisasjonen:
Solheims tale i fjor var et av landsmøtets høydepunkter og det er derfor svært gledelig å annonsere at Solheim ønsker å sette av tid til våre utvalgte deltakere på EU-akademiet 2011, uttaler Høgalmen.

Videre har også tidligere finansminister Per-Kristian Foss varslet sin ankomst. Foss vil innlede om de finansielle utfordringene Europa står ovenfor og hvordan vi i Norge vil bli påvirket av uroen i finansmarkedene. foss33

I tillegg til nevnte Solheim og Foss vil årets deltakere få besøk av flere kjente politikere og næringslivstopper som vil gå dypere inn i temaer som migrasjon-, og justissamarbeid.

Utover de eksterne foredragsholderne er det også satt av tid til en skreddersydd tale- og debattskolering, lederutvikling, stressmestring og caseoppgaver som skal løses både individuelt og i team i tillegg til flere krevende overraskelser.

Dersom du ønsker delta på Europeisk Ungdoms fjerde utgave av EU-akademiet, må du sende ditt motivasjonsbrev til anders@europeiskungdom.no innen 1.september. Eventuelle spørsmål rettes til samme mailadresse.