EU-akademiet 2016

Vil du bli med på Europeisk Ungdoms beste og mest krevende toppskolering i Brussel denne høsten?

Vi har gjort det før, men nå får du som er ekstra motivert medlem muligheten til å søke det gjeve EU-akademiet som avholdes mellom 5. og 9. september i Brussel. EU-akademiet er en unik mulighet til å skoleres i de politiske prosessene i EU og hvordan disse påvirker Norge.

Europa står fortsatt overfor store utfordringer og stadig nye politiske kriser på kontinentet. Det betyr at Europeisk Ungdom må være flinkere, bedre og raskere ute i den norske EU-debatten for å fortelle hva vi mener er de beste løsningene. Med det som bakgrunn ønsker Europeisk Ungdom å invitere deg til å søke til EU-akademiet 2016.

Målet med akademiet er å styrke politisk og organisatorisk kunnskap, retorisk trening og kursing i fagkunnskap. EU-akademiet er vår organisasjons måte å investere intensiv skolering i flinke medlemmer. EU-akademiet er en intensiv skolering som tar sikte på å styrke deltakernes kunnskap, evner og selvsikkerhet. EU-akademiet skal gjøre deltakerne bedre rustet i debatt, utvikling av politikk og mediahåndering.

Det blir fire dager med tungt faglig opplegg, workshops, skoleringer og andre overraskende utfordringer på veien. Forvent deg et spennende program der dere både skal bli kjent med EU-institusjonene, nordmenn og andre som har lang fartstid i Brussel. Det blir lange kvelder med oppgaveløsning – dere skal bli kjent med hverandre, og tilsammen skal akademiet ruste dere i å sette EU-politikk på agendaen i Norge.

Hvem ser vi etter?

Vi ser etter deg som er svært motivert til å løfte Europeisk Ungdom i EU-debatten i Norge; vi ser etter deg som ser for deg en spennende framtid i Europeisk Ungdom og vi ser etter deg som er glad i debattere EU og Norge både i skriftlig og muntlig format. Høres det ut som akademiet er noe akkurat for deg? Da anbefaler vi deg å søke!

Søk deg til EU-akademiet 2016 –  Frist 1. juli

For å søke akademiet skriver du et innlegg på omtrent 500 ord. Du kan velge mellom følgende temaer:

  • flykting- og migrasjonsutfordringene
  • klima- og energipolitikk
  • arbeids- og utdanningspolitikk

Drøft hvordan dette påvirker Norge – og hvorfor du mener Norge burde være medlem i EU på grunnlag av dette. Vi plukker ut deltakerne basert på innholdet og hvor godt det er skrevet. Fyll inn søknadsskjemaet innen 1. juli 2016. Lykke til!

EU-akademiet (insta 3)Krav til opptak

For å kunne bli tatt opp til akademiet, må du være medlem av Europeisk Ungdom og ha fylt 18 år før avreise. Deltakeravgiften er på 500 NOK – som vi vil be deg betale hvis du har blitt tatt opp til akademiet. Avgiften dekker hele akademiet inkludert reise, overnatting, pensum og kursmateriale og de fleste måltider. Det blir felles avreise fra Oslo den 5. september 2016 og i Brussel sover vi i felles leiligheter. Sjef for årets akademi er internasjonalt ansvarlig, Rannveig, og en til to medlemmer fra internasjonalt utvalg kommer til å være med hele uken.

Har du spørsmål om akademiet? Ikke nøl med å ta kontakt med akademisjef og internasjonalt ansvarlig Rannveig via rannveig@europeiskungdom.no.

Praktisk informasjon

Hvor?  Brussel
Når?  5. til 9. september 2016
Hvem kan søke?  Alle medlemmer av Europeisk Ungdom kan søke.
Kan jeg foreslå andre til å søke?  Ja, det kan du. Send kort begrunnelse til rannveig@europeiskungdom.no.

Betaler Europeisk Ungdom for reise, mat og overnatting? Deltakeravgiften dekker reise, opphold, pensum og de fleste måltider.

Hvordan søke? Fyll inn søknadsskjemaet før 1. juli!

EUAKA nettsak3