EU-akademiet 2011 – En stor suksess

P1010728

Historiens fjerde utgave av EU-akademiet, Europeisk Ungdoms toppskolering, er gjennomført. Gjennom en intensiv helg med lange dager og netter, sitter Europeisk Ungdom igjen med en motivert deltakergruppe som er rustet til å brette opp ermene og fortsette kampen for mer demokrati og solidaritet gjennom et norsk EU-medlemskap.


Akademisjefene Silje Bragstad og Anders Høgalmen er fornøyde med gjennomføringen

–       EU-akademiet har etablert seg som en god tradisjon i Europeisk Ungdom oghar i år som tidligere år vært en stor suksess. Vi har hatt gleden av å jobbe med en inspirerende gjeng som har stått på gjennom hele helgen, til tross for krevende utfordringer, forteller Bragstad

Deltakerne har benyttet helgen til å terpe på åpningsinnlegg og tale- og debatteknikk i tillegg til å produsere leserinnlegg, faktanotater og individuelle presentasjoner om viktige EU-spørsmål. Videre har gruppen blant annet fått anledning til å jobbe gruppevis med spørsmål om organisasjonskultur og EU-spørsmålet på Island.

Kjente politikere og aktører fra næringslivet har gjestet skoleringen. Tidligere finansminister Per-Kristian Foss holdt en innledning om den europeiske gjeldskrisen.

– Det er ikke euroen som er årsaken til gjeldskrisen. Problemet finner vi i politikken som enkelte av medlemslandene har ført. Uten euroen kunne problemene vært langt større, uttalte Foss.

Foss mener allikevel ikke at euroen og økonomiske spørsmål er den viktigste årsaken til at Norge burde melde seg inn i EU

–       Det sterkeste argumentet for et norsk EU-medlemskap er demokrati. Norge er en europeisk stormakt innenfor områder som olje- og fiskeripolitikk. På de områdene ville vi hatt mye å si, men dagens situasjon plasserer oss på gangen når viktige avgjørelser tas, konkluderte Foss.

I tillegg til nevnte Per-Kristian Foss var også miljø- og utviklingsminister Erik Solheim og kommentator i Dagens Næringsliv, Kjetil Wiedswang innom for å holde hvert sitt innlegg.