Hjelp oss å stoppe ‘no deal’ Brexit!

Synes du også Brexit er kjipt? Bli med på laget. Vi står sterkest sammen mot Brexit-populismen!

Storbritannia er i krise. Brexit-tragedien har ført landet inn i politisk, økonomisk og konstitusjonelt kaos. Det hele toppet seg i forrige uke da Boris Johnson, nyinnsatt statsminister, besluttet å suspendere det britiske parlamentet – til stor protest fra både folkevalgte og innbyggere.

Brexit er en katastrofe for britene, og vi vil kjenne følgene i hele Europa. Norge er særlig utsatt grunnet vår geografiske posisjon og vårt tette samarbeid med britene. Nordmenn med tilknytning til Storbritannia har fått kjenne på usikkerheten for lenge.

Europeisk Ungdom står sammen med ungdommen i Storbritannia som føler at framtida blir tatt fra dem. Det er dagens unge som får virkelig får kjenne konsekvensene av en ‘no deal’ Brexit, og da er det ikke rart at de protesterer.

Våre venner i the Young European Movement UK og resten av den britiske Europabevegelsen har siden 2016 kjempet for å stoppe Brexit ved en ny folkeavstemning. Europeisk Ungdom besøkte London i mars for å delta på marsjen de avholdt. Over én million mennesker deltok!

Den 31. oktober forlater Storbritannia EU med eller uten en avtale. Tiden er knapp for å sikre et fortsatt nært vennskapsbånd mellom Storbritannia og resten av Europa. Derfor må vi slippe alle gode krefter til!

Et ja til EU er et nei til Brexit. Skal vi lykkes med å stoppe en ‘no deal’ Brexit må vi europeere stå solidarisk sammen på tvers av landegrensene.

Meld deg inn i Europeisk Ungdom (for deg som er 13-30 år) eller Europabevegelsen. Spre ordet om at britene fortjener bedre enn en Brexit uten avtale.

Bli medlem her! Det koster kun 50 kroner i året.

Illustrasjon: Rytis Daukantas, først publisert i Politico.eu 31. august.