En vellykket sommerleir

DSC_0316Et av årets høydepunkt i Europeisk Ungdom er sommerleiren, eller som vi velger å kalle den: United. Det er en tradisjon å samle mange av våre medlemmer en uke for å høre foredrag, bade og øve på debatt. Til forskjell fra i fjor, hadde vi år ekstra mange internasjonale gjester.

Europeisk Ungdom har flere prosjekter i utlandet. Deriblant finner vi Balkan Training Days (BTD), som består av våre søsterorganisasjoner på Balkan. Formålet her å er å jobbe med organisasjonsutvikling og demokratibygging. I anledning 10 års-jubileet synes vi det var en god ide å samle gjengen i Norge for en evaluering og for å finne ut hva vi skal utvikle prosjektet videre.

Temaet for årets sommerleir var EU i verden. Spørsmålet vi stilte oss var hvordan EU opptrer som aktør utenfor egne grenser. Vi fikk blant annet foredrag om handelsavtalen mellom EU og USA, fiske utenfor Vest-Sahara og om EUs klimaarbeid. I tillegg avsluttet vi sommerleiren med en tradisjonsrik debatt mellom de ulike ungdomspartiene, YATA og leder av Ungdom mot EU.

10525699_10152140741576895_5059939519684703852_n – Det er viktig for oss å hente inn kunnskapsrike og kritiske foredragsholdere. Samarbeidet i EU er ikke uten mangler. Jeg synes vi fikk belyst flere av de utfordringene som må løses i årene som kommer, både gjennom foredragene og debatten, sier Nikolai Fjågesund, leder i Europeisk Ungdom.

Sommerleiren består også av mange sosiale aktiviteter som fotballturnering, bading og rebusløp. I år var vi veldig heldige med været som bidro til ekstra god stemning. Tradisjonen tro vant også sentralstyret fotballturneringen.

– Jeg er veldig fornøyd med årets sommerleir. Alle deltakerne bidro på hver sin måte til å skape en minneverdig uke. Nå er vi klare for høstens mange aktiviteter, avslutter sentralstyremedlem Isabell Pettersen Vikan.