Elise Øygarden vant EU-akademiet

I helgen ble årets utgave av EU-akademiet avholdt. Til slutt stakk Elise Flåten Øygarden av med seieren som historiens femte vinner av EU-akademiet.

Akademisjefene Andreas Bjelland Eriksen og Anders Høgalmen er imponert over hennes prestasjoner.

Elise Øygarden

– Øygarden var godt forberedt og leverte bunnsolid på de aller fleste oppgavene gjennom hele akademiet. I tillegg var hun den av deltakerne som hyppigst ble nevnt når deltakerne kunne komme med innspill på som hadde utmerket seg mest, forteller Høgalmen.

I løpet av helgen har deltakerne vært gjennom arbeid med kronikker, presseinnsalg, retorikk-trening, debatter, medietrening og oppgaver om organisasjonsutvikling for å nevne noe.

Selv kan Øygarden anbefale EU-akademiet til andre som måtte være interessert i å søke neste gang.

– Med dyktige ledere og deltakere med høy, men ulik kompetanse, ble dette en av de mest spennende og utfordrende helgene i mitt liv. Oppgavene vi stod overfor dekket et bredt område, og ga alle deltakerne en utrolig bratt læringskurve. Kunnskapen jeg har tilegnet meg vil jeg bruke videre i Europeisk Ungdom, og jeg anbefaler EU-akademiet til alle som ønsker å heve sitt kunnskaps- og ferdighetsnivå, forteller hun.

De øvrige deltakerne på EU-akademiet 2013 var

  • Militsa Kostova
  • Henrik Hoem
  • Aleksander Stokkebø
  • Snorre Skjevrak
  • Phillip André Charles
  • Marthe Oldernes

Tidligere vinnere av EU-akademiet er Åge Mathias Bjørnsen (2008), Morten Rørslett Kleveland (2009), Agnes Arnadottir (2010) og Ninni Høver (2011)